KUCHNIA REGIONALNA
'

- Nie można poznać Pienin bez skosztowania specjałów regionalnej kuchni takich jak „oscypek”, bundz, bryndza z pomidorem i bazylią czy ziemniaki z ogniska. Na życzenie dostarczamy Naszym Gościom świeże produkty od znajomego od lat gospodarza.
- W poniedziałki w godzinach porannych w Krościenku nad Dunajcem odbywa się targ oferujący szeroki wybór tutejszych produktów i specjałów.
- Latem należy skosztować ręcznie kręconych lodów nakładanych łyżką.
- Pieniński miód można zakupić w miejscowych gospodarstwach.
- Żadna ryba nie smakuje tak, jak własnoręcznie złowiony pstrąg w znajdującym się nieopodal Osady Pienińskiej łowisku.
- Wytrawny turysta doceni smak Śliwowicy produkowanej według tradycyjnej receptury w znajdującym się nieopodal Łącku. Moc tego napoju jest znana w kraju i poza jego granicami, bo nie tylko wspomaga podczas pobytu, ale przywołuje miłe wspomnienia także po urlopie.
- Najbliższe restauracje oferujące dania regionalne to „Pasterniki”, karczma „U Walusia”, oraz restauracji ”Dunajec” i „Stajkowa” – zlokalizowane w Krościenku.
- Atmosferę uzdrowiskową zapewnia wykwintna „Cafe Helenka” w części uzdrowiskowej Szczawnicy, natomiast ciekawy wystrój i klimat restauracja „Koci Zamek” w Szczawnicy.
- Gościom, którzy chcieliby osobiście zweryfikować metamorfozę dokonaną przez Magdę Gessler polecamy restaurację „U Zosi” w Szczawnicy koło przystani flisackiej. Naszym zdaniem, jest to udane włączenie elementów kuchni regionalnej takich, jak baranina do kuchni popularnej, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
- Na życzenie organizujemy pieczenie barana, świniaka przy dźwiękach kapeli góralskiej.
Starting Price From / Day